nieuws

Valentijnsdag: hotelovernachtingen populair

Hotel

Nederlandse consumenten verrassen hun Valentijn massaal met een romantisch hotelverblijf. Vooral grote Europese steden als Antwerpen, Brussel, Barcelona en Londen scoren goed als romantische bestemming. Dat blijkt maandag uit de boekingscijfers van de websites HotelSpecials.nl en Vliegtickets.nl.

Valentijnsdag: hotelovernachtingen populair

‘Begin januari ontstond bij HotelSpecials.nl een stormloop op boekingen in de grote steden. Voor komend valentijnsweekend zijn bij ons ruim 50 procent meer reizen geboekt dan vorig jaar’, zegt Nick Stals van HotelSpecials.nl.

Volgens de reisorganisatie is de stijging te danken aan het feit dat 14 februari dit jaar op een zaterdag valt. ‘Verder valt op dat de vijfsterrenhotels in trek zijn’, aldus Stals.

Mensen die met de auto op pad gaan geven de voorkeur aan Antwerpen als bestemming.

Reizigers die in een vliegtuig stappen ter gelegenheid van Valentijnsdag vertrekken het liefst naar Barcelona. Volgens Diederik Rus van Vliegtickets.nl is deze stad al jaren de nummer één van valentijnsbestemmingen in het buitenland.

Op nummer twee staat dit keer een weekend Londen. ‘Wie nu een citytrip naar Londen maakt, betaalt daar dankzij de sterke euro minder dan een jaar geleden’, aldus Rus.

Reageer op dit artikel