nieuws

90-jarige zit 55 jaar in hotellerie

Hotel

Vroeger kregen we vaak controle van de politie. Ze keken of jonge stelletjes die nog niet getrouwd waren, wel apart sliepen.’ Een herinnering van Maria Vliegen, een vitale hotelondernemer in Valkenburg. Afgelopen zaterdag werd ze negentig jaar.

90-jarige zit 55 jaar in hotellerie

De hotelcarrière van Maria Vliegen begon ruim 55 jaar geleden in haar eigen huis waar ze een particulier gastenverblijf had. Vliegen vond dat zo leuk dat haar echtgenoot – een aannemer – 49 jaar geleden Hotel Mimosa bouwde. Dit jaar viert het hotel haar vijftigste verjaardag.

Nog steeds is de dagelijkse leiding van het hotel (20 kamers) in handen van Maria Vliegen. Ze wordt bijgestaan door dochter Jose Vliegen. Ze vertellen: ‘Het is een heel menselijk hotel. Jonge stelletjes die vroeger hier kwamen, komen nu samen met hun kinderen. Soms ook al met kleinkinderen.’

Stoppen

‘Dat is het leukste aan het vak. Het menselijke contact, zo zegt Maria Vliegen stellig. ‘Daarom is het voor mij ook zo moeilijk om te stoppen.’

Reageer op dit artikel