nieuws

Fletcher koopt failliet Landgoed Het Huis

Hotel

Landgoed Het Huis in het Gelderse Eerbeek komt in handen van de Fletcher Hotel Group. Ceo Chris Luken meldt de overname van het onlangs failliet verklaarde horecabedrijf op de Veluwe nabij Apeldoorn.

Fletcher koopt failliet Landgoed Het Huis

Luken laat weten dat vanaf vrijdag aanstaande het bedrijf onder de vlag van Fletcher draait. ‘Na berichtgeving op jullie site over het faillissement heb ik direct contact gezocht met de curator. Ik ken het bedrijf nog van een paar jaar geleden. Toen heb ik ook meegedaan met een biedingsronde, maar greep toen mis’, aldus Luken.

Nu is het wel raak voor Fletcher. De hotelgroep van Luken plaatste een beter bod dan die van een concurrent. Fletcher neemt zowel de exploitatie als het vastgoed over.

Dinsdag zit Luken met het personeel om de tafel. Luken: ‘We gaan praten met wie en onder welke voorwaarden doorgaan. De overname die we hebben gedaan is zonder verplichtingen aan leveranciers en personeel. Helaas is het niet mogelijk om al het personeel over te nemen’.

Luken is erg enthousiast over de aanwinst, het 33ste hotel van de Fletcher Hotel Group. ‘De exploitatie is failliet gegaan door met name forse investeringen. Maar wij zijn blij met de verbouwing. De omzet in het bedrijf is nog steeds stijgende, maar voor de banken was het niet genoeg. Er zit zo’n anderhalf miljoen euro omzet in.’

Reageer op dit artikel