nieuws

Hotels Schiphol sturen brandbrief

Hotel

Hotels op Schiphol hebben in een brandbrief aan de gemeente Haarlemmermeer gevraagd om de toeristenbelasting per direct te verlagen. Daarnaast willen ze de vliegtaks van tafel. De hotels bij de luchthaven hebben veel last van economische tegenwind en hebben al bijna 300 arbeidsplaatsen moeten schrappen.

Hotels Schiphol sturen brandbrief

In een brandbrief laten de hotels namens woordvoerder Kees Teer, zelf general manager van Dorint Hotel Amsterdam Schiphol, weten dat hotels rond Schiphol zwaar worden getroffen en dat per direct maatregelen nodig zijn.

In de brief stellen de hotels dat er inmiddels bijna 300 arbeidsplaatsen zijn geschrapt en dat gevreesd wordt voor meer ellende, wanneer er niet wordt ingegrepen. De gezamenlijke hotels vragen per direct een verlaging van de toeristenbelasting met 2 procentpunt.

Verder vragen ze de belasting achteraf betaalbaar te stellen voor een periode van twee jaar. Daarnaast willen de hotels dat de gemeente Haarlemmermeer druk zet op de landelijke overheid om de vliegtaks van tafel te krijgen.

Volmondig ‘ja’

De gemeente Haarlemmermeer heeft nog niet gereageerd op de brief van hotels. Teer laat namens de deelnemende hotels weten te verwachten dat de gemeente ingaat op het verzoek. ‘Ik verwacht een volmondig ja op het verzoek de toeristenbelasting te verlagen en dat de gemeente extra druk zet om de vliegtaks van tafel te halen. Collegebreed is er vol begrip voor onze standpunten’, aldus Teer.

De gemeente Haarlemmermeer laat weten dat wegens drukte rondom de vliegtuigramp met Turkish Airlines vorige week, dat het pas in de loop van volgende week mogelijk is om de pers te woord te staan over de brandbrief van de hotels.

Reageer op dit artikel