nieuws

Leeuwarden wil meer hotelkamers

Hotel

Er moeten meer hotelkamers in Leeuwarden komen om de stad aantrekkelijker te maken voor congressen. Dat bepleitte burgemeester Ferd Crone woensdagmiddag bij de opening van grand hotel Post-Plaza aan de Tweebaksmarkt.

Leeuwarden wil meer hotelkamers

Behalve Post Plaza met veertig hotelkamers en het Golden Tulip-hotel in aanbouw bij het WTC-complex – 144 kamers – heeft Van der Valk plannen voor een groot hotel bij Werpsterhoek, aan de zuidkant van Leeuwarden.

Vaker in Groningen

Tijdens een forumdiscussie werd duidelijk dat in Leeuwarden weliswaar af en toe een congres wordt gehouden, maar dat het gros van de organisatoren Groningen verkiest. ‘Ik durf het bijna niet te zeggen, maar wij zien veel meer verkeer richting Groningen gaan’, zei Joost van Wijk, eigenaar van Congres Line International, een congresorganisatiebureau. Dit heeft volgens hem niet alleen te maken met de aanwezigheid van een universiteit en een universitair medisch centrum, verantwoordelijk voor veel congressen, maar ook met een gebrek aan hotelaccommodatie.

Reageer op dit artikel