nieuws

700.000 Mensen minder weg in de meivakantie

Hotel

Tijdens de meivakantie zullen dit jaar zo’n 2,8 miljoen Nederlanders op vakantie gaan, 700.000 minder dan vorig jaar. De helft van de mensen die weggaat, brengt de vakantie door in eigen land. Vorig jaar gingen 3,5 miljoen mensen op vakantie in deze periode.

700.000 Mensen minder weg in de meivakantie

Deze cijfers zijn afkomstig van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De meivakantie duurt officieel van zaterdag 25 april tot en met dinsdag 5 mei, maar een aantal scholen heeft twee weken vakantie ingeroosterd, dus tot en met 10 mei.

Stacaravan

Bungalows, vakantiehuisjes, tour- en stacaravans zijn de meest favoriete accommodaties van Nederlanders in eigen land.

De totale bestedingen aan binnenlandse vakanties bedroegen in 2008 zo’n 2,7 miljard euro. In de meivakantie vindt circa 8 procent van alle binnenlandse vakanties plaats waarbij de binnenlandse bestedingen op zo’n 200-250 miljoen euro uitkomen.

Reageer op dit artikel