Chefkok Patrick van der Linden van de Wipselberg in Beekbergen heeft zijn eerste viergangen diner op grootte hoogte inmiddels bereid. ‘Het is een beetje passen en meten,’ betitelt de chefkok zijn bevindingen over het koken in een ballon.
Uitzicht op eten
‘Maar het is wel een geweldige ervaring. De gasten kijken vanuit de lucht uit over de landerijen waar de meeste producten vandaan komen van het menu dat ze geserveerd krijgen. Kalfsvlees uit Stroe bijvoorbeeld. Oesterzwammen uit Eerbeek. En Veluwse asperges.
De hotels bieden het diner aan onder de noemer Golden Air Cuisine. Er is ook alleen een tochtje in de luchtballon te boeken. De hotels werken hiervoor samen met A3 Ballon.
Meesterkok Angélique Schmeinck ging de GT hotels al voor. Zij runt een bedrijf dat diners in luchtballonnen verzorgt. De meesterkok gaart haar gerechten met de warmte die vrijkomt in de ballon zelf. Ze gebruikt hiervoor speciaal ontworpen draadmanden die boven in de ballon worden bevestigd.