nieuws

Drie Golden Tulip hotels lanceren culinaire ballonvlucht

Hotel

Drie Golden Tulip hotels zijn gestart met een culinair diner in een heteluchtballon. Het gaat om Golden Tulip De Wipselberg, Golden Tulip Epe en Tulip Inn de Veluwe. Gasten van de hotels kunnen bij de juiste weersomstandigheden dineren op grote hoogte voor een bedrag van 315 euro.

Drie Golden Tulip hotels lanceren culinaire ballonvlucht

Chefkok Patrick van der Linden van de Wipselberg in Beekbergen heeft zijn eerste viergangen diner op grootte hoogte inmiddels bereid. ‘Het is een beetje passen en meten,’ betitelt de chefkok zijn bevindingen over het koken in een ballon.

Uitzicht op eten

‘Maar het is wel een geweldige ervaring. De gasten kijken vanuit de lucht uit over de landerijen waar de meeste producten vandaan komen van het menu dat ze geserveerd krijgen. Kalfsvlees uit Stroe bijvoorbeeld. Oesterzwammen uit Eerbeek. En Veluwse asperges.

De hotels bieden het diner aan onder de noemer Golden Air Cuisine. Er is ook alleen een tochtje in de luchtballon te boeken. De hotels werken hiervoor samen met A3 Ballon.

Meesterkok Angélique Schmeinck ging de GT hotels al voor. Zij runt een bedrijf dat diners in luchtballonnen verzorgt. De meesterkok gaart haar gerechten met de warmte die vrijkomt in de ballon zelf. Ze gebruikt hiervoor speciaal ontworpen draadmanden die boven in de ballon worden bevestigd.

Reageer op dit artikel