nieuws

Meeting Plaza raakt 84.000 euro kwijt door fouten

Hotel

Horecaondernemer Ronald van den Hoff is op bizarre wijze 84.000 euro kwijtgeraakt. Een leverancier van de man achter het innovatieve vergaderconcept Seats2meet.com is na het ontvangen van het geld met de noorderzon vertrokken.

Meeting Plaza raakt 84.000 euro kwijt door fouten

Een bakker leverde voor vergaderingen in Meeting Plaza in Maarssenbroek broodjes. De rekening van 840 euro werd pardoes voldaan met 84.000 euro. Van den Hoff merkte de fout op en kreeg van de bakker te horen dat het geld teruggestort zou worden.

Plotseling was de bakker met de noorderzon vertrokken, zegt Van den Hoff voor de camera’s van MissetHoreca.nl. ‘Hij had zich uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb aangifte gedaan bij de politie maar het OM heeft me laten weten dat het formeel een strafbaar feit is maar dat het gemeenschapsbelang te gering is voor vervolging’.

Privédetective

Met als gevolg dat Van den Hoff kan fluiten naar zijn geld. ‘Het enige wat ik nu nog kan doen is een civielrechtelijke procedure starten. Maar daarvoor heb ik wel gegevens nodig waar ik de bakker kan vinden. Ik heb een privédetective opdracht gegeven de man te zoeken. Maar tot dusver nog zonder resultaat’.

De medewerker van Meeting Plaza die het geld overmaakte, is inmiddels ontslagen. De afkoopsom van het ontslag, het inhuren van de privédetective en de 84.000 euro zorgen voor een totaal kostenpost van zo’n 125.000 euro, schat Van den Hoff in.

‘Gelukkig gaat het erg goed met Seats2meet.com en hebben we 30 procent meer winst gedraaid in het eerste kwartaal. Dus ik kom niet in acute liquiditeitproblemen. Maar het levert een hoop frustratie en negatieve energie op, en dat is nooit prettig.’

Tip

Bekijk hier het complete interview van een verbolgen Ronald van den Hoff.

Reageer op dit artikel