nieuws

Ook franchisers willen Golden Tulip

Hotel

Ook de franchisers van Golden Tulip willen de noodlijden hotelketen overnemen. Naast Apollo Hotels en Kees van Maaswaal is dit de derde partij die zich mengt in de overnamestrijd rondom Golden Tulip.

Ook franchisers willen Golden Tulip

De Nederlandse franchisers onderzoeken momenteel of ze het merk Golden Tulip zelf kunnen overnemen. ‘We voelen er niets voor om onder de vleugels van een investeringsmaatschappij te komen. Dat hebben we al eerder meegemaakt en zijn daar toen niet blij van geworden.’ Volgens een woordvoeder maken ze een goede kans. ‘Zonder franchisers blijft er namelijk weinig van Golden Tulip over.’

De onderhandelingen namens de franchisers worden gevoerd door de eigenaren van Hotel Inntel (Michel Geurts), Westcord Hotels (Harry Westers) en Golden Green Hotels (Cor van Duijn).

Oppoetsen

‘We willen Golden Tulip in eigen hand houden om te voorkomen dat er bedrijven komen die de boel oppoetsen en over een paar jaar weer in de etalage zetten’, aldus Westcord-eigenaar Harry Westers. ‘Ons doel is het merk over te nemen en er een honderd procent franchise organisatie van te maken,’ zo laat hij Missethoreca.nl weten.

De Golden Tulip hotels die wel rechtstreeks onder de keten vallen, kunnen hun betalingsverplichtingen niet meer nakomen en stevenen af op een faillissement. Wel worden de salarissen in april nog uitbetaald, zo schrijft De Telegraaf.

Reageer op dit artikel