nieuws

OR: ‘Kennedie te optimistisch, maar verstandig

Hotel

De ondernemingsraad (or) van Golden Tulip zegt dat topman Hans Kennedie te optimistisch is geweest over de ontwikkelingen bij het hotelconcern. De or noemt het een verstandig besluit om in surseance te gaan en stelt het belang van de medewerkers voorop.

OR: ‘Kennedie te optimistisch, maar verstandig

‘We vinden het een verstandig besluit van Hans Kennedie om in surseance te gaan’, zegt Hans Bout, vice voorzitter van de ondernemingsraad van Golden Tulip. ‘Het is een opluchting. Er moest iets gebeuren. We zagen het aankomen.’

De or is sinds oktober met Kennedie in gesprek over de ontwikkelingen bij Golden Tulip. ‘Vanaf januari werden de meetings met Kennedie intensiever. Dinsdag hadden we weer een gepland gesprek staan. Wat volgde was een mededeling over uitstel van betaling.’

Bout zegt respect te hebben voor Kennedie, hoe hij zijn bedrijf probeert te redden. ‘De problemen zijn niet direct een verwijt aan hem. Wel is hij te optimistisch geweest.’

Wrange vruchten

Vandaag, maandag 6 april, zit de ondernemingsraad voor het eerst aan tafel met de bewindvoerders van Golden Tulip. Bout: ‘Voor ons is Hans Kennedie even minder belangrijk, het belang van de medewerkers staat nu voorop. We hebben geen voorkeur voor de in de pers genoemde namen als mogelijke overnamekandidaten. Wij kijken naar werkgelegenheid en continuïteit van hotels.’

De or laat weten het uitermate stuitend te vinden te moeten lezen hoe overnamekandidaten praten over sluiting en een faillissement, zonder zich te realiseren wat dat voor de medewerkers betekent. ‘De or stoort zich aan de toon in de persberichten’, aldus Bout.

In een persverklaring schrijft de or dat de problemen bij Golden Tulip zijn veroorzaakt door verkeerde inschattingen en besluiten op holdingniveau ‘waar nu de wrange vruchten van geplukt moeten worden’.

Dringend verzoek

De or doet verder een dringend verzoek op alle partijen om bij de besprekingen, beslissingen en berichtgeving rekening te houden met de medewerkers van Golden Tulip.

Golden Tulip heeft in ons land veertien hotels in eigen bezit. Dat zijn:

Golden Tulip Paterswolde Groningen (Paterswolde)

Golden Tulip Epe (Epe)

Golden Tulip de Wipselberg (Beekbergen)

Tulip Inn de Veluwe (Beekbergen)

Golden Tulip Victoria (Hoenderloo)

Golden Tulip Doorwerth (Doorwerth)

Hotel de Wageningse Berg (Wageningen)

Golden Tulip Avegoor (Ellecom)

Golden Tulip Winterswijk (Winterswijk)

Golden Tulip en Tulip Inn Amersfoort (Amersfoort)

Golden Tulip Loosdrecht (Loosdrecht)

Golden Tulip Noordwijk de Duinen (Noordwijk)

Golden Tulip Alphen aan den Rijn (Alphen aan den Rijn)

Tulip Inn Delft (Delft)

Reageer op dit artikel