nieuws

24 karaats cappucino in Arabisch hotel

Hotel

Niet alleen de plafonds van het Emirates Palace hotel in de Verenigde Arabische Emiraten zijn bedekt met bladgoud. Ook de cappuccino schittert door flinters eetbaar bladgoud. Dat geldt eveneens voor de chocoladetaart en de champagne.

24 karaats cappucino in Arabisch hotel

Dat meldt Zestz.nl. De hotelgast betaalt voor deze cappuccino de luxe 50 dirham, dat is circa 10 euro. Een gewone cappuccino kost 20 dirham.

In 2008 ging er in de keuken van het Emirates Palace 5 kilo bladgoud doorheen, vertelt Jean-Pierre Garat, hoofd food & beverage van het hotel in de Arabische krant The National. ‘Goud is hét thema van ons hotel. Het is een zeer exclusieve beleving.’

Volgens het Amerikaanse magazine Fortune Small Business is bladgoud het duurste ingrediënt ter wereld. Daarmee verslaat het met vlag en wimpel de witte truffel. De traditie van goud eten zou teruggaan tot de oude Egyptenaren. Ook new age-goeroes claimen dat goud op voedsel goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Reageer op dit artikel