nieuws

Maastricht scoort beter als congresstad

Hotel

Maastricht en de regio is van plaats 150 naar 81 gestegen op de ranglijst van congressen.

Maastricht scoort beter als congresstad

Het ICCA meet hiervoor congressen die minimaal 50 deelnemers uit tenminste drie landen hebben en regulier plaatsvinden.

Maastricht is met deze uitkomst, na Amsterdam en Rotterdam, derde Nederlandse stad op de ranglijst. Marcel Knols, directeur van het MCB verklaart het succes door de samenwerking van verschillende partijen. ‘Belangrijk is de samenwerking tussen MECC Maastricht en andere partijen die betrokken zijn bij het zakelijk toerisme. Je verkoopt niet je eigen congrescentrum of hotel. Je verkoopt Maastricht. Dat doen we samen en dat blijkt nu ook dankzij deze cijfers succesvol te zijn!’

Het MCB is een stichting van diverse organisaties uit Maastricht & regio die actief zijn binnen de (inter)nationale congres- en vergadermarkt. Doel van het MCB is het promoten van Maastricht en regio als zakelijke destinatie, teneinde zo veel mogelijk vergaderingen, congressen en incentives voor de regio te verwerven.

Reageer op dit artikel