nieuws

Milieuvriendelijke elektrocars op Center Parcs

Hotel

Center Parcs zet zich in voor het milieu. Binnen drie jaar vervangt Center Parcs haar dienstwagenpark met milieuvriendelijke elektrocars. De intrede van de elektrocars is onderdeel van het programma ‘Nature Deserves a Break’.

Milieuvriendelijke elektrocars op Center Parcs

Ruim 150 elektrische voertuigen komen in de parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Daarmee bespaart Center Parcs jaarlijks op de CO2-uitstoot van ruim 111.000 kilo wat gelijkstaat aan het kappen van zo’n 6.000 bomen.

Center Parcs is als enige in de branche ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat zij beschikt over een milieumanagementsysteem dat dwingt tot een voortdurende verbetering van haar milieuprestaties. Om invulling te geven aan haar ambities op het gebied van duurzaamheid investeert Center Parcs in ruim 300 maatregelen.

,,In de komende drie jaar willen we tien procent energie besparen. De voertuigen rijden op groene stroom, waardoor deze investering volledig CO2-neutraal is. Ook zijn de elektrocars zeer geluidsarm, eenvoudig te bedienen en onderhoudsvriendelijk’’, zegt Paul Geraeds, marketing directeur van Center Parcs Europe.

De elektrocars zijn afkomstig van Electrocar in Beek. Het bedrijf levert elektrische wagens, trucks en aanhangwagens op maat.

Reageer op dit artikel