nieuws

Nieuws Bel Air slaat in als bom

Hotel

Het nieuws dat Bel Air Hotel in Den Haag zich losmaakt van Golden Tulip is ingeslagen als een bom. General manager Frank Lanfers van het Haagse hotel kreeg na zijn bekendmaking op MissetHoreca.nl een stortvloed aan reacties. Bel Air heeft inmiddels een afkoopvoorstel gedaan aan Golden Tulip

Nieuws Bel Air slaat in als bom

Deze week maakte Lanfers bekend dat het grootste Golden Tulip-hotel van Nederland, Bel Air Hotel, Golden Tulip inruilt voor Worldhotels. Een van de reden van het breken met Golden Tulip is de actuele situatie, waarin het hotelmerk verkeert.

‘Na de melding heb ik veel positieve en negatieve reacties gehad. We kregen mailtjes, belletjes en zelfs een taart van een leverancier. Er is onder andere om advies gevraagd van andere franchisers, hoe onder Golden Tulip uit te komen’, aldus Lanfers.

Golden Tulip zelf heeft inmiddels Lanfers laten weten dat het niet akkoord gaat met het verzoek van Bel Air tot contractontbinding. Bel Air heeft Golden Tulip daarop een afkoopvoorstel gedaan. ‘We zitten niet te wachten op een juridisch steekspel’, aldus Lanfers.

In het contract met Golden Tulip staat volgens Lanfers een clausule in dat bij surseance van één van de partijen het mogelijk is om het contract te ontbinden. ‘De ontbindende voorwaarde geldt niet voor de franchise BV. Ik zie dit niet als tegenslag, maar meer als een hindernis. We willen hoe dan ook over naar Worldhotels’.

Reageer op dit artikel