nieuws

Opening restaurant Vlonders van hotel Mitland

Hotel

Met het sabreren van een fles champagne opent de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen restaurant Vlonders in Utrecht. De gebroeders en eigenaren Bert, Frank, Rob en Wim Pijnaar hebben met de opening een grootscheepse renovatie en uitbreiding van hotel Mitland afgerond.

Opening restaurant Vlonders van hotel Mitland

Hotel Mitland en restaurant Vlonders liggen in de directe nabijheid van rotonde De Berekuil in Utrecht, aan het water van Fort de Bilt. In 2007 begon de renovatie van het hotel. Een groot deel van de oude bebouwing is afgebroken en verrees een nieuw gebouw.

Om het gebouw zo veel mogelijk te laten opgaan in zijn omgeving is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout en natuursteen. De daken zijn voorzien van een speciale begroeiing, namelijk sedumplantjes. En binnen loopt die lijn door’, legt Bert Plijnaar. ‘Veel glas en natuurlijke kleuren zorgen ervoor, dat onze gasten zich als het ware in de stad toch midden in de natuur voelen.’

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de gebroeders Plijnaar. Daar waar mogelijk hebben zij milieuvriendelijke maatregelen getroffen. Zo beschikt het complex over een eigen warmtekrachtcentrale. ‘Onze trots is de swill-put’, zegt Bert Plijnaar. ‘Dat is een afzuigsysteem voor al het natte afval, vooral voedsel. Het zorgt niet alleen voor een optimale hygiëne in de keuken, het bespaart ook nog eens afvalverwerking.’

Het land waarop het hotel Mitland staat, was al ruim voor de Tweede Wereldoorlog in familiebezit, namelijk van G.P.J. Plijnaar, de grootvader van de huidige directeuren.

Reageer op dit artikel