nieuws

Rellende uitgaansjeugd krijgt brief van burgemeester

Hotel

De burgemeester van Zeist gaat raddraaiers, die in het weekend in het centrum van de stad voor overlast zorgen, persoonlijk een brief sturen. De burgemeester hoopt zo dat problemen, bijvoorbeeld bij het toonaangevende horecabedrijf Figi, worden opgelost

Rellende uitgaansjeugd krijgt brief van burgemeester

Eerder deze week klaagde Figi over schreeuwende, wildplassende en vernielende uitgaansjeugd. Hotelgasten zouden korting eisen door de overlast of zelfs wegblijven.

Burgemeester Koos Janssen laat in De Telegraaf weten dat hij jongeren die de overlast veroorzaken persoonlijk gaat aanschrijven. ‘We hopen dat een persoonlijke brief genoeg indruk maakt om de jongeren tot ander gedrag aan te zetten’.

De brief maakt verder melding dat de jongeren een gebiedsontzegging boven het hoofd hangen bij herhaaldelijk in de fout gaan. Tot nu toe zijn er twee brieven verstuurd. Dit na overleg met de betrokken wijkagent, die weet wie de raddraaiers zijn.

Inmiddels heeft de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het overleg met de gemeente bevroren. Dit nadat de gemeente grand café Le Barron een vergunning heeft gegeven in het weekend tot 02.00 uur open te blijven.

Reageer op dit artikel