nieuws

Succesvol hotel voor Polen serveert vet vlees

Hotel

Het nieuwe hotel Westland in Maasdijk voor Poolse arbeiders is nu al volgeboekt. Nog geen week na de opening zijn de 120 kamers voor de werknemers uit Polen allemaal bezet. Ook de elf kamers die beschikbaar zijn voor ‘passanten’ zijn goed bezet, zo laat ondernemer Martin Mostert weten.

Succesvol hotel voor Polen serveert vet vlees

Hoewel er overal in het hotel magnetrons staan, is er ook een restaurant. ‘Het eten is er simpel. Maar goed. Veel en lekker vlees en grote borden verse soep. Daar zijn onze gasten dol op,’ zegt dochter Pearl Mostert. Er werkt een Poolse kok die het vlees uit eigen land betrekt. Want Polen mogen het vlees graag wat vetter, weet Mostert.

Geld

De Polen vormen een nichemarkt voor de eigenaren, maar wel een die gegarandeerd geld oplevert. Het uitzendbureau van Mostert regelt nu alles voor de Polen: werk, huisvesting, maaltijden en transport van en naar het hotel toe.

Hotel Westland is het eerste nieuwbouwhotel in Nederland speciaal voor buitenlandse werknemers. De start van de bouw vond plaats in oktober 2007.

Reageer op dit artikel