nieuws

Tweede citizenM geopend

Hotel

citizenM heeft haar tweede vestiging in Nederland geopend. Naast Schiphol heeft het hippe hotelconcept nu ook een zaak in Amsterdam-Zuid. Ondanks de recessie zijn er concrete plannen voor meer vestigingen.

Tweede citizenM geopend

Momenteel is citizenM bezig met Glasgow en Londen. Daarnaast heeft de keten concrete locaties op het oog in Berlijn, Kopenhagen Airport en Barcelona.

In Amsterdam-Zuid telt het nieuwe hotel 215 kamers. Het hotel mikt op zowel zakelijke gasten van de Zuidas als ‘weekend party people’. De kamerprijzen variëren van 69 tot 149 euro.

‘We kunnen goedkoop zijn doordat we maar twintig man personeel hebben, het schoonmaken uitbesteden, alleen aan online bookings doen en zo min mogelijk gebruik maken van boekingsbureaus’, aldus Robin Chadha, marketingbaas van citizenM en zoon van de bekende ondernemer Rattan Chadha, op DePers.nl.

Chadha ziet ondanks de recessie voldoende mogelijkheden voor citizenM. ‘De hotelindustrie van nu is ouderwets. Wij vinden die opnieuw uit met gratis wifi en films, lage belkosten op de kamer dankzij internettelefonie, 24 uur per dag kunnen ontbijten en elektronische incheckmogelijkheden. Wij willen de frustratie uit het reizen halen’.

Chadha vervolgt over de recessie: ‘Er komen nu locaties vrij waar we anders nooit hadden kunnen bouwen. Bijvoorbeeld in Londen, waar de grondprijzen zijn gehalveerd. Anders hadden we daar nooit kunnen zitten’.

Reageer op dit artikel