nieuws

Varkensgriep: Hotel volledig afgesloten

Hotel

Acht Nederlanders worden tot vrijdag in een hotel in Hong Kong in quarantaine gehouden vanwege besmettingsgevaar met de Mexicaanse griep. De Nederlanders zitten in het Metro Park Wan Chai Hotel.

Varkensgriep: Hotel volledig afgesloten

De acht mensen mogen het hotel niet verlaten en worden meerdere malen per dag door een arts getemperatuurd. Alle tweehonderd hotelgasten en honderd personeelsleden zijn in quarantine geplaatst nadat bij een Mexicaanse gast de gevreesde griep was geconstateerd.

Vijf Nederlanders waren tijdelijk opgenomen in een ziekenhuis voor onderzoek. Geen van hen is besmet van de Mexicaanse griep.

Lange stedentrip

Een van de toeristen, Ingrid van der Aa uit Rotterdam, laat via het ANP weten veel tv te kijken en te leven van maaltijd naar maaltijd. Van der Aa was met haar twee familieleden op stedentrip naar Peking. Ook Hongkong werd aangedaan, maar de vakantie duurt nu een week langer dan gepland. ‘We hebben al contact gehad met mijn werk en dat van mijn man. Daar reageerden ze vol begrip.’

‘Als je hoort dat je hier een week vast zit, sta je wel even te kijken’, vervolgt de 38-jarige Rotterdamse. Ze heeft kennisgemaakt met de vijf andere Nederlanders in het hotel: vier zakenmensen en nog een toerist. Zij reageerden eveneens gelaten, ‘Maar’, zegt ze, ‘er zijn ook mensen die echt boos zijn dat ze niet weg mogen.’

De informatie van het hotel vindt ze niet altijd even duidelijk. ‘Dat verloopt moeizaam, hoewel het personeel heel erg vriendelijk is. Als ik wat wil weten kijk ik maar naar Engelstalige nieuwszenders op tv. Daar wordt ik wel wijzer van.’

Een kleine meevaller: de autoriteiten hebben toegezegd dat de gasten zich niet druk hoeven te maken over de kosten voor het langere verblijf.

Reageer op dit artikel