nieuws

Eén derde mist eigen bed op vakantie

Hotel

De meerderheid van de Nederlanders ontbreekt het aan iets tijdens hun vakantie en het grootste gemis is wel het eigen bed. Dit blijkt uit een enquête van hotelprijsvergelijker en reiscommunity Trivago.

Eén derde mist eigen bed op vakantie

Op vakantie gaan blijft niet vrij van ongemak, want 52 procent van de Nederlanders mist wel iets als ze in het buitenland zijn. Het belangrijkste gemis is het eigen bed; 32 procent van de Nederlanders geeft dat in de enquête van Trivago aan.

Op de tweede plaats, met twaalf procent, staat het ontbreken van vaste televisieprogramma’s tijdens de vakantie. Elf procent van de respondenten geeft aan dat ze moeilijk zonder kroket en frikandel kunnen en vijf procent zou graag een stuk Goudse kaas willen eten. Tenslotte mist twee procent de Nederlandse openheid tijdens hun vakantie.

Ook Engelsen willen het liefst op hun eigen kussen in slaap vallen tijdens vakantie. 41 procent geeft dat aan. De Italianen zijn het meest veeleisend over eten. 34 procent zou veel geven voor de traditionele keuken ‘della mamma’. Ze worden gevolgd door de Spanjaarden; 19 procent van de respondenten mist de tapas het meest. Opvallend is dat 27 procent van de Italianen vindt dat de sanitaire hygiëne in het buitenland te wensen overlaat en om die reden het eigen toilet en bidet mist.

De online enquête ‘Wat mis je het meest op vakantie in het buitenland?’ is beantwoord door 5352 gebruikers op Trivago uit Nederland, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië in de maanden april en mei van dit jaar.

Reageer op dit artikel