nieuws

Hilton sponsort grootste estafette

Hotel

In Rotterdam zijn maandagmiddag de 273 teams onthaald die dit jaar deelnamen aan de Roparun, een non-stop estafetteloop van Parijs naar de Maasstad. Het Hilton Rotterdam was een van de belangrijke sponsoren van ‘s werelds grootste estafetterun, een loopevenement van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam.

Hilton sponsort grootste estafette

Tijdens de eindsprint in Rotterdam werd een van de teams, team 124, begeleid door speciale Hilton mountainbikes, waarna de lopers konden genieten van een welverdiende rust in Hilton Rotterdam.

Goed doel

Bij de estafetteloop wordt door de gesponsorde lopers geld opgehaald voor mensen met kanker. Hilton Rotterdam bleek zeer begaan met het doel dat de Roparun steunt. Daarom sponsorde het hotel niet alleen de Roparun organisatie, maar steunde Hilton Rotterdam ook een van de teams, ‘Team 124’. Zowel het team als de organisatie van de Roparun verbleven in Hilton Rotterdam.

Anderhalve marathon

Op zaterdag 30 mei ging in Parijs de 18e Roparun van start. De finish van Europa’s grootste estafetteloop was op maandag Tweede Pinksterdag op de Coolsingel in Rotterdam. De Roparun start ieder jaar in Parijs en eindigt in Rotterdam. Ooit was dat andersom, vandaar de naam: Ro(tterdam)-Pa(rijs) Run. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon in 48 uur.

Reageer op dit artikel