nieuws

Nederlanders nog niet wijs op reis

Hotel

Binnenkort vertrekken Nederlanders weer massaal met vakantie en minister Verhagen van Buitenlandse Zaken grijpt dit moment aan om reizigers op te roepen zich voor te bereiden op hun reis naar het buitenland. Maandag lanceert de minister de campagne ‘Wijs op Reis’ op luchthaven Schiphol.

Nederlanders nog niet wijs op reis

Uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van het ministerie van Buitenlandse zaken blijkt dat veel vakantiegangers zich niet goed voorbereiden. Twintig procent van de ondervraagden laat geen bereikbaarheidsgegevens achter bij het thuisfront en 40 procent neemt geen kopieën van belangrijke documenten mee op reis. Een kwart van de Nederlanders krijgt op reis ooit te maken met diefstal of geweld.

Verhagen houdt maandag een toespraak op Schiphol en deelt checklists uit aan reizigers. Naast verzekeringen en belangrijke documenten hebben gezondheid en preventie ook een belangrijke plaats op de lijst. De komende weken trekt een campagneteam van Buitenlandse Zaken met de checklist het land in om Nederlanders voor te lichten over goede voorbereiding op reis.

Reageer op dit artikel