nieuws

Okura Amsterdam krijgt duurzaamheidsprijs

Hotel

Hotel Okura neemt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 11 juni de Gouden Green Key officieel in ontvangst. Het Amsterdamse hotel voldoet hiermee aan de hoogste eisen van dit internationale duurzaamheidskenmerk in de categorie hotels en conferentielocaties.

Okura Amsterdam krijgt duurzaamheidsprijs

Direct na het in ontvangst nemen van het certificaat start hotel Okura Amsterdam diverse promotionele activiteiten, waaronder het verloten van enkele biologische diners in haar restaurant Ciel Blue, dat bekroond is met twee Michelinsterren.

Het dak van het gebouw is die dag groen gekleurd om de omgeving te laten weten dat de Green Key behaald is. Het Okura vraagt genodigden met het openbaar vervoer te komen. Gasten kunnen ook met een duurzaam vervoermiddel als een elektrisch bootje opgehaald worden.

De Green Key betekent dat een onderneming substantieel meer aan milieubeleid doet dan de wet- en regelgeving verlangt. Hotelmedewerkers en leveranciers zijn actief bezig met het verminderen van papier-, stroom- en gas. De waterbesparing bij het zwembad levert 524.160 liter water per jaar op.

Verder is het Okura Amsterdam partner van de organisatie MVO Nederland. Zo is het hotel een van de OK-punten in Amsterdam. Dit zijn openbare locaties waar een veilige plek wordt geboden aan mensen die zich bedreigd voelen of slachtoffer zijn van geweld.

Het hotel steunt tevens de stichting Streetcornerwork. Deze organisatie steunt dakloze en verslaafde jongeren uit de wijk. Deze jongeren helpen het terrein van Okura netjes te houden. Structureel steunt Okura het Emma Kinderziekenhuis. Regelmatig bezoeken de chefs van het hotel het ziekenhuis om met zieke kinderen te koken en hen afleiding te geven.

Reageer op dit artikel