nieuws

Salaris GT-medewerkers laat op zich wachten

Hotel

Medewerkers van de veertien Golden Tulip-hotels die failliet zijn, moeten tot maximaal eind deze maand wachten op hun salaris voor de maand mei. Het UWV heeft na inlevering van de gegevens van Golden Tulip tot maximaal drie weken nodig om over te gaan tot betaling.

Salaris GT-medewerkers laat op zich wachten

Dat laat de ondernemingsraad bij monde van vice voorzitter Hans Bout weten in antwoord op reacties op MissetHoreca.nl over uitstel van betaling.

Een medewerker van Golden Tulip meldt dat er uitstel is bij het invullen van de UWV-papieren. Bout laat weten dat er geen sprake is van uitstel maar dat het te maken heeft met de manier van informatie aanleveren aan het UWV.

‘Golden Tulip is een van de grote werkgevers die centraal door het UWV wordt verwerkt. Na het inleveren van gegevens aan het UWV duurt het maximaal drie weken voor ze salaris overmaken. De samenwerking met het UWV is goed’, aldus Bout.

Bout laat verder weten dat de sfeer onder de medewerkers in de getroffen hotels nog steeds goed is. ‘Wel willen mensen weten waar ze aan toe zijn. Ze worden wat ongeduldiger. Maar we zijn afhankelijk van de curatoren. Als OR hebben we daar geen invloed op’, aldus Bout.

Reageer op dit artikel