nieuws

Waddenzee op lijst werelderfgoed

Hotel

De Waddenzee is geplaatst op de werelderfgoedlijst van Unesco. De commissie van de Unesco, de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur, heeft dat vrijdag besloten. Minister Gerda Verburg (Landbouw en Natuur) reageerde zeer verheugd.

Waddenzee op lijst werelderfgoed

Unesco onderstreept volgens haar ministerie met de toekenning van dit prestigieuze predikaat dat de Waddenzee zo’n grote natuurwaarde heeft voor de wereld dat deze bescherming verdient, aldus het ministerie. Ook voor het toerisme heeft de plaatsing op de werelderfgoedlijst voordelen.

Natuur en cultuur

Op de werelderfgoedlijst staan momenteel 878 gebieden. Daarvan zijn er 199 natuurgebieden en 25 een combinatie tussen natuur en cultuur. Nederland staat er zeven keer op, voornamelijk met cultureel werelderfgoed.

Reageer op dit artikel