nieuws

600 extra hotelkamers moet Scheveningen redden

Hotel

Scheveningen moet dé badplaats van Noordwest-Europa worden. De badplaats moet zeshonderd extra hotelkamers en ruimte voor modern entertainment krijgen. Dat zegt wethouder Marnix Norder die de gebouwen rond het Kurhaus ‘een gruwel’ noemt.

600 extra hotelkamers moet Scheveningen redden

Norder stelt dat Scheveningen in verval is en hoopt op betere tijden. Daarvoor moet veel gebeuren, laat Norder weten in Trouw.

‘Strandje pakken, tot diep in de nacht uitgaan, winkelen, lekker eten, meisje versieren. Dat hoort allemaal hier, in Scheveningen. Er zijn hier slechte dingen gebeurd. Maar we hebben Scheveningen herontdekt’, aldus Norder.

De wethouder zegt dat er een plan is voor zeshonderd extra hotelkamers. Verder moet er ruimte komen voor modern entertainment, zoals theaters en disco’s. Verder moet Scheveningen een nieuwe, moderne winkelstraat of een eigentijds winkelcentrum krijgen. Tenslotte is het plan dat er nieuwe pleinen met betere en bredere toegang naar het strand komen.

De pier vormt een belangrijk punt in de discussie over de geplande metamorfose van Scheveningen. Volgens Norder heeft de pier nu een doodse uitstraling. Eigenaar Martin van der Valk van het Van der Valk-concern deelt de mening dat de pier verbeterd kan worden, maar stelt dat het familiebedrijf dat niet alleen kan en dat de gemeente financieel moet bijspringen.

‘In 1907 kreeg Scheveningen een eigen treinstation. In Sint-Petersburg kon je er een treinkaartje naartoe kopen. Sindsdien is hier veel verpest. In theorie is dit de mooiste plek van Nederland. Ik hoop dat de wethouder daadwerkelijk iets verbetert’, zegt Alex Rosendahl Huber, voormalig bestuurslid van een bewonersorganisatie in Scheveningen.

Reageer op dit artikel