nieuws

Bezinningstoerisme moet 15 miljoen opleveren

Hotel

In Zuid-Limburg bieden vier kloosters een bezinningsarrangement aan. Hierbij zijn internet of televisie uit den boze: de bedoeling is dat je alleen met jezelf bezig bent. Volgens de regionale Kamer van Koophandel kan deze vorm van toerisme op jaarbasis 15 miljoen euro opleveren

Bezinningstoerisme moet 15 miljoen opleveren

Een van de vier kloosters die zich toelegt op de rust zoekende toerist is Huize Damiaan in Simpelveld. Directeur van dit voormalige seminarie is Piet Offerman. ‘We gaan terug nar de basis. Mensen kunnen in onze kapel of de bibliotheek met zichzelf bezig zijn. Zonder telefoon, internet of tv.

Arrangement

Mensen die gebruik maken van het arrangement kunnen kiezen uit verschillende ‘bezinningsactiviteiten’. Geheel naar eigen inzicht en keuze.

Het klooster

Huize Damiaan, een voormalig seminarie, dat door de paters van de Orde van de Heilige Harten werd gebouwd, steekt hoog uit boven het dorp Simpelveld. Alleen al door zijn ligging is Huize Damiaan een oase van rust. De kloosterkapel, de bibliotheek, de typische kloostersfeer uit het begin van de vorige eeuw, zijn allemaal zaken die de huidige eigenaren voor hun bezoekers willen behouden.

Huize Damiaan biedt een ‘basisarrangement bezinningstoerisme’. Geschikt voor groepen van tenminste tien personen die twee nachten blijven. De prijs bedraagt ongeveer honderd euro per persoon.

Bekijk hier een filmpje van nu.nl.

Reageer op dit artikel