nieuws

Doden na explosies in hotels Jakarta

Hotel

Bij zeker twee hotels, het Marriot Hotel en het Ritz-Carlton Kuningan Hotel, in het centrum van de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn vrijdag bommen ontploft. Daarbij zijn zeker negen doden en meer dan veertig gewonden gevallen.

Doden na explosies in hotels Jakarta

Dat heeft het Indonesische ministerie van Gezondheid vrijdag gezegd.

Onder de slachtoffers zou een onbekend aantal buitenlanders zijn. De getroffen hotels zouden het Marriott Hotel en het Ritz-Carlton Kuningan Hotel zijn. Wie achter de explosies zit is nog niet duidelijk.

Het Marriott Hotel in Jakarta was in augustus 2003 ook het doelwit van een terreuraanslag. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven. Die aanslag was gepleegd door terreurbeweging Jemaah Islamiyah.

Door dreigingen en eerdere incidenten staan de Amerikaanse hotels als zeer goed beveiligd. Een ander tophotel in de miljoenenstad met zeer goede beveiliging is het Shangri La Hotel. Dit hotel wordt sinds enkele jaren geleid door de Nederlander Coen Masselink, in ons land bekend als voormalig gm van het Kurhaus in Scheveningen.

Een ooggetuige in Jakarta twittert over de dramatische gebeurtenis in de Indonesische hoofdstad. Volg Daniel Tumiwa hier.

Reageer op dit artikel