nieuws

Gewelddadige serieovervallers hotels aangehouden

Hotel

De serie gewelddadige hotelovervallen tussen eind 2008 en begin 2009 lijkt opgelost. De politie heeft vijf personen aangehouden die verantwoordelijk worden gehouden voor de zogenaamde clusterovervallen.

Gewelddadige serieovervallers hotels aangehouden

Een Bovenregionaal Rechercheteam van de dienst Regionale Recherche hield vijf personen in de leeftijd van zeventien tot 25 jaar aan in Amsterdam, Hoofddorp en Schiphol. De groep verdachten zijn allen neven van elkaar en zitten in bewaring in afwachting van hun proces.

De groep wordt verdacht van gewelddadige overvallen in onder meer hotels. Bij een van de overvallen werd een hotelmedewerker in een been geschoten en bij een ander een nachtportier met een breekijzer bewusteloos geslagen. Een aantal van de nachtportiers is door de traumatische ervaring niet meer in staat hun werkzaamheden uit te voeren.

De groep voerde zogeheten clusterovervallen uit. Daarbij werden meerdere overvallen uitgevoerd direct na elkaar op dezelfde avond of nacht. De buit van de overvallen was meestal uiterst gering.

Reageer op dit artikel