nieuws

Golden Green Hotels wil exploitatie Ikea hotel Delft

Hotel

Golden Green Hotels wil de exploitatie van het Ikea Hotel Tulip Inn in Delft overnemen. Ikea is het daar echter niet mee eens; de meubelgigant wil zelf bepalen aan wie ze de exploitatie gunt. Hierover diende een kort geding op 6 juli.

Golden Green Hotels wil exploitatie Ikea hotel Delft

Ikea eiste in het kort geding per direct ontruiming van het hotel. Dit heeft de rechter afgewezen in de uitspraak van het kort geding.

Golden Tulip

Tot 1 september blijft de exploitatie in handen van de curator. Per die datum is de huurovereenkomst voor de hotelexploitatie opgezegd. Dit gebeurde daags na het faillissement van Golden Tulip op grond van de faillissementswet en deze opzegging is rechtsgeldig, zo heeft de rechter bepaald.

Hoge prijs

Maar of daarmee de exploitatie na 1 september in handen komt van Ikea is nog niet zeker, dit zegt curator Marie Jose Cools. ‘Ikea wil zelf bepalen wie het hotel gaat runnen. Hoewel ik die eis niet snap, mag dat wel. Maar dan moet die partij wél dezelfde prijs betalen als Golden Green wil.’ Golden Green biedt 675.000 euro (ex btw) voor exploitatie en de goodwill van het hotel.

Hotelontruiming

‘We blijven in gesprek met Ikea en we hopen dat we er samen uitkomen. Zo niet, dan beginnen we een indeplaatsstellingsprocedure. Daarover moet de rechter dan weer uitspraak doen. In het ergste geval ontruimen we zelf het hotel voor 1 september 2009.’

Golden Green Hotels van Cor van Duijn heeft ook de hotels Golden Tulip en Tulip Inn in Leiden en in Zoetermeer in handen.

Reageer op dit artikel