nieuws

GT blies grote deal met Qbic af

Hotel

Het failliete Golden Tulip heeft naar nu blijkt vrij recent nog op het punt gestaan een grote overname te doen door het hippe hotelconcept Qbic over te nemen. Slechts één dag voor het tekenen van het joint venture-contract belde topman Kennedie Qbic-ontwerper Paul Rinkens af, ondanks een eerder getekende ‘letter of intent’. Een verbouwereerde Rinkens zegt nu met een strop van meer dan een miljoen euro te zitten.

GT blies grote deal met Qbic af

De deal tussen Golden Tulip en Qbic zou gesloten worden in november 2008. Voor die tijd spraken Kennedie en Rinkens in het diepste geheim frequent en intensief met elkaar over Golden Tulip Qbic, zoals het nieuwe merknaam zou moeten gaan heten. Golden Tulip wilde met het hippe Qbic een nieuwe doelgroep aanboren. Paul Rinkens zag een snelle expansie van zijn hotelconcept voor zich.

‘Alles was in kannen en kruiken. We hadden een logo en het persbericht stond al klaar. Eén dag voor het tekenen van het contract stond Kennedie op mijn voicemail met het bericht dat het niet door kon gaan. De raad van advies zou tegen zijn. En dat terwijl er een letter of intent zonder onbindende voorwaarden was getekend. Daarna heb ik nooit meer iets van Kennedie vernomen’, aldus Rinkens.

Golden Tulip Qbic

Rinkens laat weten met een behoorlijke strop te zitten. ‘We zijn diverse malen naar Zwitserland gevlogen en hebben meerdere advocaten ingezet in aanloop van het tekenen van het contract. De totale schade schat ik in op meer dan een miljoen euro’. Wat volgt is een rechtszaak. De zaak dient op 9 juli voor de rechtbank in Maastricht, meldt Rinkens.

Het echec met Golden Tulip betekent voor Qbic een tegenslag in de expansie van het hotelconcept. ‘We zijn een half jaar teruggeslagen. Maar de tweede vestiging van Qbic in Amsterdam komt er aan. Antwerpen is definitief afgeblazen en in Maastricht is het wachten op de vergunning. Verder hoor ik dat banken het Golden Tulip-verhaal aangrijpen om de voorwaarden bij het verkrijgen van financiering te verzwaren’.

Townhouse

Qbic opende in het voorjaar van 2007 in het WTC-gebouw in Amsterdam. Het concept is gericht op een nieuwe generatie reizigers, die wil ontspannen aan de drukte van de grote stad. Rinkens is momenteel bezig met een nieuw hotelconcept, Townhouse. De eerste vestiging moet openen in Maastricht en de bouw is te volgen via Twitter.

Hans Kennedie heeft eerder laten weten vooralsnog niet te willen reageren op berichten in de media.

Reageer op dit artikel