nieuws

Horeca Damrak: ‘Barazani weg, Chinezen komen

Hotel

Horecapanden aan het Damrak in Amsterdam van de omstreden Israëlische vastgoedbaas Asaf Barazani zijn verkocht. Volgens bronnen duiken er in tussentijd veel Chinese huurders op in gebied dat met een kwaliteitsinjectie weer aantrekkelijker moet worden.

Horeca Damrak: ‘Barazani weg, Chinezen komen

Quotenet.nl meldde vorige week dat de NV Stadsgoed vier panden van Asaf Barazani heeft aangekocht. Het zou gaan om een overnamebedrag van meer dan 15 miljoen euro.

Onder de verkochte panden zou Hotel Damrak vallen. Dit hotel scoort al enige tijd uiterst mager op reviewsites, zoals het toonaangevende TripAdvisor.com. Bronnen melden Misset Horeca dat er in de tussentijd meerdere Chinese huurders opduiken aan het Damrak, het gebied tussen het Centraal Station en De Dam.

NV Stadsgoed is een gemeentelijke vennootschap met als doel de Wallen en het Damrak te ontdoen van omstreden ondernemers en om de gebieden een kwaliteitsinjectie te geven. Eerder ketste een grote deal tussen Stadsgoed en Barazani nog af. De vier verkochte panden gaan waarschijnlijk in het najaar over in handen van Stadsgoed wanneer het de financiering rond heeft.

Reageer op dit artikel