nieuws

Luxe Turkse hotels mikken op islamitische gast

Hotel

Dure vijfsterrenhotels in Turkije hebben een nieuwe lucratieve markt gevonden: de conservatieve, islamitische vakantieganger die zich ook tijdens de vakantie aan de strenge regels van de koran wil houden.

Luxe Turkse hotels mikken op islamitische gast

‘Niet alleen gelovigen komen naar dit hotel, maar ook gewoon veel jaloerse echtgenoten’, zegt de directeur van een ‘islamhotel’. De vrouwen zijn in het hotel gescheiden van de mannen. Het is een concept waarnaar in seculier Turkije steeds meer vraag is.

‘We hebben samen besloten om naar dit hotel te komen’, zegt een vrouw. ‘Maar ik wilde het vooral. Ik voel me hier gewoon op mijn gemak.’

Niet-gelovigen worden door de meeste gasten niet getolereerd. Dat blijkt wanneer de Turkse vrouwelijke tolk wordt verzocht om het zwembad te verlaten, nadat mannen hebben geklaagd over haar aanwezigheid. ‘We willen hier geen vrouwen. Er is hier een speciaal gedeelte waar de vrouwen plezier kunnen maken.’

Reageer op dit artikel