nieuws

Park Plaza Hotels wil kunsthotel in Amsterdam

Hotel

Park Plaza Hotels gaat in Amsterdam een kunsthotel beginnen. Het hotel komt in het voormalige Kadaster kantoor aan de Prins Hendrikkade.

Park Plaza Hotels wil kunsthotel in Amsterdam

Om de plannen te onderstrepen is een convenant getekend. De bedoeling is dat begin 2011 in het gebouw tegenover het Centraal Station het nieuwe art’otel Amsterdam de deuren opent.

Het hotel krijgt ongeveer honderd hotelkamers, een art’café en een aantal publieksruimtes in het souterrain, bestemd voor sociale en culturele activiteiten.

‘Het art’otel Amsterdam wordt een moderne en uitdagende toevoeging, waar wij gasten met een passie voor kunst en reizen een unieke kans bieden om tussen prachtige originele kunst te slapen’, zegt chief executive officer Boris Ivesha van Park Plaza Hotels.

Het pand waarin het hotel komt, dateert uit 1920 en was een groot aantal jaren het hoofdkantoor voor rederij Koninklijke Hollandsche Lloyd. De laatste decennia was het gemeentelijk Kadaster er gevestigd, totdat dit in 2004 daar vertrok.

Naast Amsterdam komen er ook in Keulen, Marrakesh en Londen nieuwe art’otels. Tot nu toe telt Europa zeven van dit soort hotels, allen gevestigd in steden die worden beschouwd als culturele hotspots.

Reageer op dit artikel