nieuws

Tophotel Des Indes innoveert met videoconference

Hotel

Hotel Des Indes in Den Haag heeft als eerste hotel in de regio professioneel videoconference apparatuur geïnstalleerd in een van de vergaderzalen. Het vijfsterrenhotel in het Haagse centrum reageert hiermee op de door de crisis versneld veranderen zakenreismarkt.

Tophotel Des Indes innoveert met videoconference

De chique Salon Koningin Emma is verbouwd tot moderne Executive Boardroom. Naast een in het oogspringende grote tafel, waar 22 man kan plaatsnemen, beschikt de kamer over professionele videoconference apparatuur, bestaande uit een groot beeldscherm, een beweegbare zoomcamera, een centrale microfoon en een afstandbediening om het systeem vanuit een comfortabele vergaderstoel te besturen.

Een relatief lage en dus slimme investering, zegt hotelmanager Pierre-Henri Bovsovers van Hotel Des Indes. ‘De aanschaf van het systeem heeft ons ruim tienduizend euro gekost. In deze kamer van 47 vierkante meter kunnen maximaal 22 personen deelnemen aan de videoconference. Met het apparaat kun je in verbinding staat met maximaal acht andere locaties, waar ook ter wereld.’

Minder reizen

De aanschaf en nieuwe activiteit van Hotel Des Indes wordt mede ingegeven door de veranderende zakenreismarkt. ‘Mensen doen minder gek door de crisis. Bedrijven worden kritischer en sturen niet zo maar medewerkers de wereld over. Het persoonlijke contact in de zakenwereld blijft natuurlijk altijd bestaat, maar er wordt minder gereisd. Wij denken dat we met dit product bedrijven met meerdere vestigingen wereldwijd of ander businesspubliek hopen te bereiken. Ook overheidsinstanties in Den Haag gaan we aanschrijven en wijzen op onze noviteit’, aldus Bovsovers.

Bovsovers werkt op dit moment aan marketingplannen om de kamer, die voor 1.250 euro per dag te huur is, onder de aandacht te brengen. Daarvoor wil hij nog een tweede flatscreen installeren en ophangen aan de muur, naast het nog aan de muur te bevestigen huidige scherm. ‘Op die manier kun je nog beter en efficiënter communiceren. Dit systeem kan ook Powerpoint-presentatie weergeven.’

Presentaties

Bovsovers vervolgt: ‘Verder is het mogelijk om het systeem vooraf zo te programmeren dat de camera op toerbeurt langs de tafel gaat. Handig tijdens een voorstelronde. Verder staat de camera op een mobiele tafel zodat het ook te gebruiken is in andere zalen, bijvoorbeeld bij voorstellingen of productpresentaties’.

Reageer op dit artikel