nieuws

NH en Hesperia samen verder

Hotel

NH Hoteles gaat 51 hotels van het Spaanse concern Hesperia managen. Tegelijkertijd wordt Hesperia lid van de Raad van Bestuur van NH Hoteles. NH en Hesperia hebben voor de integratie van hun beider hotelmanagement een overeenkomst getekend.

NH en Hesperia samen verder

Maandag 14 september hebben NH en Hesperia de overeenkomst om hun hotelmanagement te integreren getekend. Door deze overeenkomst ontstaat de grootste Spaanse groep van stadshotels.

De overeenkomst heeft als doel het hotelmanagement van de twee hotelketens te consolideren om de synergie te maximaliseren en voordeel te halen uit complementaire strategieën, zo laat NH in een zojuist verschenen persbericht weten. De samensmelting heeft geen directe gevolgen voor NH hotels in ons land.

Naast de integratie van het hotelmanagement zal Hesperia lid worden van de Raad van Bestuur van NH Hoteles. Hesperia heeft sinds juli 2009 een belang van 25 procent in NH Hoteles.

Aandeel NH omhoog

‘Voor NH is dit nieuws heel positief. We worden groter en daardoor sterker. Het aandeel van NH is de afgelopen dagen omhoog geschoten. Op dit moment heeft het samengaan van de bedrijven geen gevolgen voor NH hotels in ons land. Mogelijk worden de hotels van Hesperia in de toekomst gerebrand naar NH. Daarvoor zal eerst onderzoek gedaan worden’, aldus Marieke van der Linden, pr-manager van NH Hoteles in ons land.

Hesperia Hotels beschikt over 7.786 kamers verdeeld over 51 hotels. De meeste hotels zijn gevestigd in de belangrijkste Spaanse steden. NH Hoteles is de derde zakelijke hotelketen van Europa en bestaat totaal uit 349 hotels. NH heeft in ons land 35 hotels waarvan dertien in Amsterdam.

Reageer op dit artikel