nieuws

WestCord Hotels neemt Tulip Inn Delft over

Hotel

WestCord Hotels heeft het laatste failliete hotel van Golden Tulip, Tulip Inn Delft naast de Ikea langs de A13, overgenomen. Het hotel krijgt de naam WestCord Hotel Delft.

WestCord Hotels neemt Tulip Inn Delft over

De overname wordt gemeld door WestCord Hotels en gaat in per 1 september 2009. Het vastgoed blijft in bezit van Inter Ikea Systems Holding bv.

WestCord-topman Harry Westers laat weten dat vanaf het begin de contacten met Inter Ikea Systems prettig en opbouwend zijn geweest. ‘Aangezien het hotel een speciaal design heeft, nieuw is en op een uitstekende locatie ligt, past het uitstekend in onze portfolio. Wij hebben er vertrouwen in het hotel in samenwerking met Inter Ikea Systems tot een succes te maken’, aldus Westers.

Overnamepartner

Managing director Thomas Bergström van Inter Ikea Systems zegt blij te zijn met de overeenkomst. Bergström: ‘Toen deze aangelegenheid zich voordeed was WestCord Hotels onze eerste keuze als overnamepartner. Wij verwachten een naadloze overgang met geen enkele onderbreking in dienstverlening’.

Rechtszaak

Het Tulip Inn Delft is het laatste eigen hotel van het failliete Golden Tulip. Het hotel was recent inzet van een rechtszaak. Golden Green Hotel wilde het failliete hotel overnemen van de curatoren van Golden Tulip. Vastgoedeigenaar Ikea zag daar geen heil in wilde zelf bepalen met wie het in zee zou gaan. Begin juli diende een kortgeding. Daar kwam uit dat er voor september een oplossing moest komen. Die oplossing is er nu gekomen met de exploitatieovername door WestCord Hotels.

Reageer op dit artikel