nieuws

Amsterdam kampt met duizenden illegale hotels

Hotel

Amsterdam, met name het centrum, blijkt vergeven te zijn van de illegale hotels: woningen in de vrije sector maar ook sociale huurwoningen die worden geëxploiteerd als hotels. De legale hotels vinden dat de gemeente veel te laks is bij de aanpak van deze illegale praktijken.

Amsterdam kampt met duizenden illegale hotels

De illegale hotels worden aangeboden via professionele websites. Daar worden geen exacte adressen genoemd, maar wel foto’s van de ‘hotels’ getoond, soms riante appartementen aan een gracht. Dit schrijft het Parool.

Duizenden illegale hotels

‘De stad wordt uitgepond,’ zegt Els Iping, voorzitter van stadsdeel Centrum. Er zijn zeker honderden maar wellicht duizenden illegale hotels in de stad, waar enorme winsten worden gemaakt. Gasten betalen voor grachtenappartementen duizenden euro’s per week.

De legale hotelbranche (ATCB, het Amsterdamse toerisme- en congresbureau) vindt dat de gemeente veel te laks is bij de bestrijding van het verschijnsel. Er is sprake van ‘oneerlijke concurrentie’, zegt ATCB-woordvoerder Herman ter Balkt.

Reageer op dit artikel