nieuws

Merlet ontvangt Quality Lodgings Duurzaamheids Award 2009

Hotel

De Quality Lodgings Duurzaamheids Award 2009 is toegekend aan Hotel Merlet in Schoorl. De uitreiking vond plaats op maandag 12 oktober in de Oranjerie van QL Hotel Landgoed Groot Warnsborn tijdens het jaarlijkse Quality Loddings Seminar. Het thema van dit seminar was Duurzaamheid/Green Key.

Merlet ontvangt Quality Lodgings Duurzaamheids Award 2009

Wim Dooge, directeur Hogere Hotelschool Den Haag en voorzitter van de Raad van Advies van Quality Lodgings, overhandigde deze Duurzaamheids Award tijdens een feestelijke lunch aan de directie van Restaurant Hotel Merlet. Merlet ontving deze prijs omdat zij dit voorjaar een kookboek presenteerden: ‘Een restaurant met tien sterren’. Het bijzondere van dit kookboek is dat de gehele opbrengst ten goede komt aan het project stamcelonderzoek van de afdeling Hematologie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Martin en Carla van Bourgonje, eigenaren van Merlet, is het gelukt om tot nu toe al € 30.000 te doneren aan dit medisch centrum. Aan het boek werkten bekende (schrijvend) kunstenaars (Ronald Giphart, Ronald Moret, Pauline Bakker, Saskia Noort, Marjolein de Bruin, Michel Poort, Judith Wiersema, Bart Chabot, John Breed en Joost Zwagerman) belangeloos mee. Ook Roy Kahman (vormgever) en Cees Noort (fotograaf) droegen een belangrijke steen bij. Met alle inzet voor dit boek heeft Merlet bewezen dat ook het sociale aspect van duurzaamheid op een bijzondere manier ingevuld kan worden.

Reageer op dit artikel