nieuws

Rapportcijfer gastvrijheid Amsterdam omhoog

Hotel

Bezoekers van Amsterdam vinden de gastvrijheid in de stad beter dan een half jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek.

Rapportcijfer gastvrijheid Amsterdam omhoog

Eind september werd onder bezoekers van Amsterdam een gastvrijheidonderzoek gehouden. Daaruit blijkt dat bezoekers Amsterdam een 8,2 geven op het gebied van gastvrijheid. Een half jaar geleden was dat nog een 7,9.

Voor Paul Hermanides, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Amsterdam, geen reden om achterover te leuken. ‘Een 8,2 is een mooi rapportcijfer, maar we moeten blijven investeren in gastvrijheid om ons positief te onderscheiden van concurrerende steden’, aldus Hermanides, te lezen op de website van KHN.

Noord-Zuidlijn

De onderzoekcijfers werden gepresenteerd tijdens een lunch rondom het gastvrijheidproject Welcome. De Amsterdamse wethouder Freek Ossel stelde tijdens de lunch dat Amsterdam aan de vooravond staat van een nieuw jaar vol met belangrijke evenementen. Zo is er onder andere Sail, de Giro d’Italia en het congres WCIT.

Voorzitter Oswald Schwirtz van de Kamer van Koophandel in Amsterdam stelde dat in 2018, wanneer de Noord-Zuidlijn klaar is, alle musea weer geopend zijn en er negenduizend hotelkamers bij gekomen zijn.

Schwirtz: ‘Amsterdam moet de ambitie hebben op alle niveaus de meest gastvrije stad in de regio te zijn. Dat lokt ook nieuwe investeringen en vestigingen van buitenlandse bedrijven uit. Investeringen in de openbare ruimte, de toeristische infrastructuur, de taxi’s en gastvrije regelgeving zijn noodzakelijke bouwstenen om deze ambitie waar te maken’.

Reageer op dit artikel