nieuws

Van der Valk wil grondruil met gemeente

Hotel

De gemeente Werkendam wil een stuk grond langs de snelweg hebben, wat nu van het Van der Valk-concern is. Het bedrijf op haar beurt wil wel ruilen, maar op haar voorwaarden.

Van der Valk wil grondruil met gemeente

Binnenkort laat Van der Valk weten welk stuk grond ze terug wil in ruil voor de strook langs de snelweg, waar de gemeente een fietspad wil aanleggen.

De gemeente heeft al laten weten dat de ruil snel kan worden geregeld, als die al in bezit is van de gemeente. Als die van iemand anders is, zal de gemeente proberen de grond in haar bezit te krijgen, schrijft het Brabants Dagblad.

Eisen

Omdat de gemeente de grond blijkbaar erg graag wil hebben, heeft Van der Valk nog andere eisen gesteld. Zo wilde ze een vergunning om een hotel-restaurant te bouwen in Sleeuwijk.

Op de gewenste plek mag het van de gemeente sowieso niet omdat het een monument betreft, ook wil de gemeente geen toezeggingen doen over bouwvergunningen.

Onteigenen

De grond die in aanmerking komt voor de ruil met het horecabedrijf zal ‘vergelijkbaar’ zijn, en waarschijnlijk ook aansluiten op het perceel wat Van der Valk nu bezit.

Mogelijk levert de gemeente meer grond in dan ze ervoor terugkrijgt, maar hecht dan ook veel waarde aan het aan te leggen fietspad. Als de onderhandelingen met Van der Valk op niets uitlopen zal de gemeente proberen de grond voor de fietsroute te onteigenen.

Meer berichten over Van der Valk:

Reageer op dit artikel