nieuws

Veel minder boekingen voor wintervakantie

Hotel

Het aantal boekingen voor een wintervakantie naar de zon of de sneeuw blijft tot nu toe sterk achter. Volgens brancheorganisatie ANVR zijn er 15 procent minder reizen geboekt dan vorig jaar.

Veel minder boekingen voor wintervakantie

De ANVR stelde maandag dat de cijfers aantonen dat reizigers lang wachten met boeken. Het aantal boekingen voor een zomervakantie noteerde begin dit jaar 18 procent lager. Nu blijkt dat de consument zo’n 7 procent minder zomerse reizen heeft geboekt.

Zuinige vakantie

De wintersport heeft het meest te lijden onder de zuinige consument. Het aantal boekingen voor dit vertier is met 17 procent gedaald. Naar de Oostenrijkse pistes zijn 20 procent minder reizen geboekt, Franse wintersportplaatsen hebben te maken met een terugval van 15 procent.

Reageer op dit artikel