nieuws

Bartender American Hotel wint whiskywedstrijd

Hotel

Bartender Nouri Abdelaziz van het Eden American Hotel in Amsterdam heeft voor de tweede keer de Whisky with a Twist-competitie gewonnen van de Nederlandse Bartenders Club, NBC. De wedstrijd werd gehouden tijdens het whiskyfestival in Leiden en vond voor de derde keer plaats.

Bartender American Hotel wint whiskywedstrijd

De deelnemende bartenders van de Nederlandse Bartenders Club moesten een nieuwe mix verzinnen met whisky. Een deskundige jury van whiskyexperts, waaronder Master of the Quaich Ad de Koning, beoordeelde de gemaakte cocktails.

Nouri Abdelaziz, werkzaam bij het Eden American hotel op het Leidseplein in Amsterdam, sleepte de award in de wacht met zijn drankje Bonnie Lassie. Hij won hiermee een VIP-trip en tasting naar de Glenfiddich distilleerderij in Schotland. Edwin de Vries werd tweede, Dave Mulder derde.

Recept Bonnie Lassie

2 cl Glenfiddich

1 cl Roses Lime Cordial

2 cl Safari

2 dashes Angostura bitters

Shaken met ijs

Opvullen met 2 cl Pommery Champagne

Garnering: Bloemetje van kumquat

Reageer op dit artikel