nieuws

Eigenaar Bookit ziet herstel trips

Hotel

De Britse eigenaar van onder meer Bookit ziet herstel in de vraag naar korte vakanties. Met name korte stedentrips naar Londen zijn meer in trek dan een jaar geleden. Dat heeft het bedrijf bij de publicatie van de jaarcijfers bekendgemaakt.

Eigenaar Bookit ziet herstel trips

Het aantal boekingen voor korte hoteltrips ligt momenteel vier procent boven het niveau van vorig jaar. In Nederland gaan meer mensen voor korte tijd in eigen land op stap doordat overnachtingen goedkoper zijn geworden.

Boekingen van avontuurlijke, verre vakanties zoals die van reisbureau Djoser, ook eigendom van het Britse reisbedrijf Holidaybreak, liggen echter twaalf procent onder die van vorig jaar.

De omzet van Holidaybreak in Nederland en België groeide met 21 procent tot 59 miljoen pond. Het gehele bedrijf zijn de winst in het tweede halfjaar met tien procent stijgen tot 34,3 miljoen pond. De omzet steeg met zeven procent tot 320 miljoen pond.

Reageer op dit artikel