nieuws

Schot gelost tijdens overval Fashion Hotel

Hotel

Het Fashion Hotel van WestCord in Amsterdam is afgelopen weekend overvallen. Twee gewapende overvallers dwongen het personeel de kluis te openen. Toen dit te lang duurde gingen de overvallers er met de inhoud van de kassa vandoor. Uit frustratie schoten ze een kogel in het plafond.

Schot gelost tijdens overval Fashion Hotel

Maarten de Boer, directeur van het nieuwe viersterrenhotel, is er nog beduusd van. ‘Ik was vrijdagnacht net op weg naar huis, toen ik het hoorde’, vertelt hij.

Kluis openen

Op het moment van de overval waren er geen gasten in de lobby. De daders wilden een medewerker dwingen de kluis te openen, maar het personeelslid dat de code kende, was elders in het hotel.’

Toen het hen te lang duurde, kozen de overvallers eieren voor hun geld en namen alleen de kassa inhoud mee.

Fles wijn

De drie direct betrokken werknemers is slachtofferhulp aangeboden. ‘Vanuit de politie, maar ook vanuit het bedrijf. We zijn ’s nachts nog met z’n allen in de lobby gaan zitten en hebben een paar flessen wijn opengetrokken en de avond en de gebeurtenissen doorgesproken. Ja het was wel emotioneel.

Ik laat het nu aan hen over of ze gebruik willen maken van slachtofferhulp en wanneer ze weer aan het werk willen. Al blijven ze een maand thuis, hun welzijn staat nu voorop’, aldus De Boer.

Reageer op dit artikel