IKEA-hotel Delft open

IKEA-hotel Delft open

Personeel van IKEA dat vanuit de hele wereld naar Delft komt om bijgeschoold te worden, kan vanaf maandag terecht in een speciaal IKEA-hotel. IKEA bouwde het hotel samen met Golden Tulip.

Het gebouw is grotendeels ingericht met meubels van de Zweedse meubelketen. IKEA in Delft is naast winkel ook opleidingscentrum.

Per jaar leren hier zo'n vijftienhonderd mensen hoe het concept van het bedrijf werkt en hoe zij dat in hun eigen vestiging kunnen toepassen. Het nieuwe hotel staat op een steenworp afstand van dit zogenoemde concept-center.

Sommige meubels heeft IKEA speciaal ontwikkeld voor het hotel, maar het grootste deel van de inrichting is terug te vinden in de nieuwste collectie, zoals de stoelen Nils en Jennylund en de fauteuil Lillberg.

IKEA bouwde het hotel samen met hotelketen Golden Tulip. Het hotel telt 140 kamers en biedt ook plaats aan gasten die niet bij IKEA werken.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.