nieuws

Eigenaar Golden Tulip wil af van Concorde (5*)

Hotel

De eigenaar van hotelketen Golden Tulip – Starwood Capital – wil af van de vijfsterren Concorde hotels. Starwood kocht de hotelketen vijf jaar geleden van de champagnefamilie Taittinger.

Eigenaar Golden Tulip wil af van Concorde (5*)

Tot de Concorde keten behoren onder meer de Parijse hotels Le Crillon (1758) aan de Place de la Concorde en Hotel Lutetia. Vijfsterren hotels leiden onder de financiële crisis: opbrengsten dalen en kamers blijven leeg of gaan weg tegen dumpprijzen. Er zijn Concorde hotels in twintig steden wereldwijd.

Hotels Concorde

Starwood Capital, eigendom van de broers Sternlicht, tekende in de herfst van 2008 al een akkoord voor de verkoop van Concorde met de Saoedische hotelgroep JJW, eigendom van een rijke oliesjeik.

Contractbreuk

JJW wilde de hotelketen kopen voor 1,5 miljard euro. De deal is nooit verwezenlijkt. Wel kregen de broers Sternlicht een rechtszaak aan hun broek wegens contractbreuk. De uitspraak in deze zaak is nog niet gedaan.

Starwood kocht vorig jaar de franchiseformule Golden Tulip nadat de hotelketen failliet ging. De dertien eigen hotels van Golden Tulip bleven buiten deze deal.

Reageer op dit artikel