nieuws

Hotelmanagement Hilton in schoolbanken

Hotel

In juni opent het nieuwe Hilton The Hague met 195 kamers direct naast Panorama Mesdag, op de hoek van de Zeestraat en Scheveningse Veer. Het kersverse managementteam kwam al vast voor een teambuilding bij elkaar op de Hotelschool Den Haag.

Hotelmanagement Hilton in schoolbanken

Een groot deel van het marketingteam van Hilton The Hague, waaronder hotelmanager Karin van den Berg, opations manager Reonald Donata en cluster general manager Jan van der Putten, zijn afgestudeerden van Hotelschool Den Haag. Zij leerden daar de grondslagen van het hotelmanagement.

De hotelmedewerkers gingen tijdens de teambuildingsdag in op de bekende teamrollen van marketinggoeroe Belbin. De dag bood eveneens de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Wim Dooge, voorzitter van het College van Bestuur van Hotelschool Den Haag, sprak de groep toe over de lange en unieke samenwerking die de school met Hilton onderhoudt. Het samenwerkingsverband gaat bijna 30 jaar terug en heeft succesvolle afgestudeerden binnen de Hilton-keten voortgebracht. Jaarlijks lopen gemiddeld 50 studenten stages in een van de Hilton hotels wereldwijd.

Het nieuwe Hilton The Hague krijgt 195 kamers. Met een minimale afmeting van 31 vierkante meter zijn het de grootste hotelkamers van de stad. In de executive lounge op de vijfde verdieping zullen de gasten beschikken over een privélounge en royaal terras met uitzicht over Den Haag. In het ontwerp zijn acht vergaderzalen opgenomen, waaronder een balzaal met een capaciteit tot 400 gasten.

Reageer op dit artikel