nieuws

NBTC-baas: Meer toeristen uit Rusland en India

Hotel

Nederland krijgt de komende jaren fors meer toeristen uit landen als Brazilië, Rusland, China en India. Dat zegt Jos Vranken, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

NBTC-baas: Meer toeristen uit Rusland en India

Van de bijna tien miljoen buitenlandse toeristen die in 2009 naar ons land kwamen, waren er zo’n 400.000 afkomstig uit de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China). In absolute zin nog bescheiden, aldus Vranken, maar de aantallen groeien. ‘Zelfs harder dan gemiddeld. En de groei zet naar verwachting de komende jaren door’.

Boekje helpt ondernemer

Het NBTC ontwikkelde samen met de school voor toerisme in Breda (NHTV) ontwikkelde samen met (NHTV) het boekje ‘Kijk, de nieuwe toerist’. Het eerste exemplaar is dinsdag overhandigd aan staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken. Doel van het boek is om Nederlandse ondernemers in het (zakelijk) toerisme, dus ook hotels en restaurants, te helpen zich beter voor te bereiden op de komst van die nieuwe toeristen uit de groeimarkten.

Anders dan Duitser of Amerikaan

De sterk groeiende economieën hebben een nieuwe stroom nieuwsgierige en leergierige reizigers op gang gebracht, die zich op een totaal andere manier gedragen dan bijvoorbeeld Duitsers of Amerikaanse toeristen.

‘Pak die kans’

Staatssecretaris Heemskerk gelooft sterk in de kansen voor onze economie. ‘Deze groeiende groep toeristen biedt potentieel voor de ondernemer in de toeristische sector’, en biedt daarmee kansen voor de Nederlandse economie

Bestellen

Het boek ‘Kijk, de toerist van morgen’ is te verkrijgen bij NRIT Media en kost €24,95. Bestellen gaat eenvoudig via www.nritmedia.nl.

Reageer op dit artikel