nieuws

Peperduur schilderij in Hotel Spaander

Hotel

In de lobby van hotel Spaander in Volendam heeft jarenlang een aquarel gehangen van de Franse schilder Paul Signac (1863 -1935). Naar nu blijkt ging het om een bijzonder schilderij met een waarde van zeker 100.000 euro.

Peperduur schilderij in Hotel Spaander

Dat heeft hotelmanager Marcel Rutten vrijdag bevestigd na een bericht hierover in De Telegraaf.

De schilder Signac overnachtte in 1894 in het hotel en betaalde met een schilderij. Tijdens de voorbereidingen voor de expositie Volendam, kunstenaarsdorp het erfgoed van Hotel Spaander kwam het schilderij onlangs weer te voorschijn.

Volgens conservator André Groeneveld is het zeker 100.000 euro waard, aldus Rutten. ‘Het was de duurste overnachting ooit, achteraf gezien’, aldus Rutten.

Reageer op dit artikel